مهمترین مزایا و معایب وبسایتی که با وردپرس طراحی شده است!
همانطور که میدانید این روزها طراحی سایت برای هر کسب و کاری واجب است. اما وردپرس چیست ؟ و معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس چه چیزهایی هستند؟
اگر برای طراحی سایت خود به سراغ وردپرس میرود، در ابتدا باید با مزایا و معایب وردپرس آشنا شوید. هیچ سیستمی کامل و بیعیب و نقص نیست، اما برای شروع قطعا میتوانید سراغ وردپرس بروید. وردپرس میتواند نیازهای شما را برطرف کند، اما قبل از انتخاب آن، به سطح نیازها و انتظارات خودتان توجه کنید.
اگر ترجیح میدهید زمان زیادی را برای طراحی یک سایت صرف نکرده و در آینده هم با مشکلات فنی روبرو نشوید؛ اصلا به سراغ وردپرس نروید. با این حال وردپرس بدون شک محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در دنیاست. راحتی کار با وردپرس و مزایای فراوانی که این سیستم مدیریت محتوا دارد، باعث میشود تا اکثر کسب و کارها برای راه اندازی سایت خود به سراغ وردپرس بروند.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
- پلتفرم وردپرس چیست ؟
- آیا وردپرس خوب است ؟
- مزایای طراحی سایت با وردپرس
- معایت طراحی سایت با وردپرس
افرادی که هیچ گونه آشنایی با طراحی سایت ندارند، به کمک وردپرس میتوانند به راحتی سایت فروشگاهی یا وبلاگ شخصی خود را طراحی کنند. بعد از آن با استفاده از استراتژی سئو، به راحتی میتوانید محتوا را تولید کنید و از طریق وردپرس در سایت خود بارگذاری نمایید.
با دانستن مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس راحتتر میتوان در مورد استفاده کردن از آن تصمیم گیری کرد. وردپرس مانند تمام سیستمهای مدیریت محتوای دیگر، دارای ویژگیهای محدودی است و ممکن است بسیاری بر مبنای شرایط خود، تصمیم بگیرند که از سیستم دیگری استفاده کنند. باید بر این نکته تأکید کرد:
“لزوماً این مشکلات وردپرس نیست که باعث میشود تا عدهای تصمیم بگیرند از آن استفاده نکنند.”
پلتفرم وردپرس چیست ؟
وردپرس (WordPress) یک پلتفرم رایگان و اوپن-سورس برای ایجاد وبسایت است. اگر بخواهیم فنیتر بگوییم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) است که با زبان PHP نوشته شده و از دیتابیس MySQL استفاده میکند. با استفاده از آن میتوانید انواع سایتهای وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راهاندازی کنید.
سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک ابزار است که بارگذاری و انتشار محتوا را تسهیل میکند. به کمک یک سیستم مدیریت محتوا بدون نیاز به دانش برنامه نویسی میتوانید بخشهای مختلف سایت را تغییر دهید و مطالب جدید منتشر کنید.
بیش از ۴۰ درصد از سایتهای موجود در اینترنت با وردپرس طراحی شدهاند. وردپرس به افراد کمک میکند بدون نیاز به دانش برنامه نویسی و کدنویسی سایت، فروشگاه اینترنتی و یا وبلاگ خود را طراحی کنند.
آیا وردپرس خوب است ؟
اگر هزینهها به شدت برایتان اهمیت داشته و حاضرید برای طراحی سایت، خودتان زمان صرف کنید و مشکلات فنی و غیره را هم به جان بخرید، وردپرس انتخاب بدی نیست. (البته در بعضی مواقع حل مشکلات فنی آن ممکن است برایتان هزینهبر باشد)
رایگان بودن وردپرس، افزونههای زیادی که میتوان بر روی آن نصب کرد، SEO-Friendly بودن وردپرس به این معنا که در حالت پیشفرض هیچ ضرری به سئوی سایت وارد نمیکند، قالبهای زیادی که ارائه میدهد و واکنش گرا بودن آن، این سیستم مدیریت محتوا را محبوب میکند. با این حال باز هم میگوییم، خوب بودن یا بد بودن وردپرس، بستگی به سطح نیاز و انتظارات شما دارد.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
-
رایگان بودن
شما برای استفاده و طراحی سایت با وردپرس نیاز ندارید به هیچ شرکت و برندی هزینه بپردازید، بلکه میتوانید به رایگان آن را دانلود کرده و استفادهاش کنید. برای راه اندازی یک سایت با وردپرس، تنها به یک دامنه و یک هاست احتیاج دارید.
اولین و مهمترین مزیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس این است که هر کسی میتواند به طور کاملاً رایگان از آن استفاده کند. توسعه وردپرس توسط صدها و هزاران توسعه دهنده در سرتاسر دنیا انجام میشود و این ابزار، به عنوان یک نرم افزار متن باز یا اوپن سورس، تحت گواهی GPLv2 منتشر میشود.
محبوبیت و فراگیری وردپرس باعث شده تا بسیاری از وب هاستینگها نیز خدمات نصب رایگان و یا «نصب با یک کلیک» برای وردپرس ارائه دهند. چرا که میدانند بیشتر مشتریانشان احتمالاً از وردپرس استفاده میکنند و از چنین خدماتی استقبال خواهند کرد.
-
یک برنامه مبتنی بر وب
وردپرس در واقع یک نرم افزار یا یک برنامه مبتنی بر وب است. وردپرس این امکان را برای شما به وجود میآورد که از طریق فرانت اند سایت، قالب جدید نصب کنید، پلاگین اضافه یا حذف کنید و یا فایلهای مربوط به هسته سایت را تغییر دهید. مدیریت فایلها و هاست نیز احتیاج به هیچ گونه تخصص خاصی ندارد و شاید فقط اصطلاحات آن است که شما را سردرگم میکند.
از طریق داشبورد یا پیشخوان وردپرس میتوانید وبسایت خود را مدیریت کنید. در واقع وردپرس ابزاری است که به شما اجازه مدیریت و انتشار محتوا را میدهد. به همین خاطر است که یک نوع سیستم مدیریت محتوا یا CMS به حساب میآید.
-
یک سیستم مدیریت محتوای کامل
شما با استفاده از وردپرس میتوانید وبلاگ، سایت فروشگاهی، فروم، وبسایت شرکت و حتی ترکیبی از همهی اینها را بسازید. در ابتدا وردپرس برای ساخت وبلاگها استفاده میشد! اما در گذر زمان با به روز رسانیهایی که انجام داد، تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای کامل شد.
-
داشتن قالبهای فراوان و متنوع
بیشتر از هزاران قالب هم در اختیار شما قرار دارد که میتوانید به کمکشان ظاهر دلخواهی برای سایتتان انتخاب کنید. وردپرس دارای یکی از بزرگترین مخزنهای قالبهای رایگان در بین سیستمهای مدیریت محتواست. همهی قالبهای رایگان وردپرس، از طریق قسمت قالب در داشبورد، قابلیت دسترسی دارد.
-
دارای پلاگینهای فراوان و متنوع
میتوان ادعا کرد که هر ویژگی خاصی که در ذهن داشته باشید و بخواهید آن را به وبسایت خود اضافه کنید، قطعاً یک پلاگین یا افزونه برای آن ساخته شده است. در حال حاضر بیشتر از 40 هزار افزونه برای وردپرس ساخته شده! هر کدام از این افزونهها قابلیتهای خاص خودش را دارد.
از طریق منوی افزونهها در داشبورد وردپرس، به تعداد بسیار زیادی پلاگین مختلف دسترسی دارید و به هر کدام که نیاز داشته باشید، میتوانید نصبش کنید و از ویژگیهای مختلفش استفاده کنید.
-
سرعت بالای طراحی سایت
معمولا سرعت طراحی سایت یک سایت وردپرسی چند برابر سایت های کدنویسی با همان کیفیت است. برای طراحی یک سایت از طریق کدنویسی باید یک ماه و شاید بیشتر زمان در نظر بگیرید، اما با وردپرس در کمتر از یک ماه سایتتان آماده خواهد شد.
البته میزان تسلط شما بر وردپرس و امکاناتی که از یک سایت انتظار دارید نیز در افزایش و یا کاهش زمان طراحی سایت تاثیر گذار است. طراحی سایت با وردپرس در صورتی که به آن مسلط باشید بسیار سریع خواهد بود.
-
راحتی کار با این نوع سایت
زمانی که طراحی سایت به عهده یک برنامه نویس باشد، برای یک تغییر ساده در آن باید مدت زیادی زمان بگذارید. گاهی هم تغییرات به ظاهر ساده در یک سایت به شدت پیچیده است و فقط برنامه نویس آن سایت قادر به انجام آن خواهد بود. منتظر برنامه نویس بودن نیز خود، روزها طول میکشد.
در یک سایت وردپرسی مدیریت آن به شدت ساده است و هر کاربر عادی با یک آموزش کوتاه می تواند با آن کار کند. شما به راحتی می توانید یک نوشته در سایت درج کنید و در آن عکس و ویدئو یا فایل برای دانلود قرار دهید. به راحتی می توانید منو های سایت خود را طراحی یا ویرایش کنید.
-
SEO-Friendly بودن
سئو استراتژی بهینه سازی محتوای سایت است که به کمک آن گوگل شما را بهتر شناخته و به این صورت مخاطب بسیاری روانه سایت شما میشود. در واقع در فرآیند سئو یا بهینهسازی سایت، کاری میکنید که مخاطبان در نتایج جستجوی گوگل، وب سایت شما را مشاهده کرده و وارد آن شوند.
بعضی از سیستمهای مدیریت محتوای قدیمی به دلیل کدنویسی نامناسب کمی روی سئو سایت شما تأثیر منفی میگذاشتند. اما وردپرس به این صورت نیست و مشکلی برای سئوی سایت شما ایجاد نمیکند، حتی در بهینهتر کردن مطالب، به شما کمک میکند.
-
واکنشگرا بودن
منظور از سایت «واکنشگرا» در واقع سایتهایی هستند که نسبت به دستگاه مخاطب، رایانه، تلفن همراه، تبلت و… بودنش، سایزشان تعبیر کرده تا به بهترین شکل ممکن در مقابل چشمان او قرار بگیرند. قابلیت ریسپانسیو بودن سایت از لحاظ زیبایی و سئو بسیار حائز اهمیت است.
قالبهای جدیدی که وردپرس برای طراحی سایت ارائه میدهند، واکنشگرا هستند و مخاطب با هر سیستمی که به سایت شما رجوع کند، با یک رابط کاربری جذاب مواجه میشود.
معایت طراحی سایت با وردپرس
با دانستن معایب وردپرس میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و آن را با سیستمهای مدیریت محتوای دیگر مقایسه کنید. وردپرس یک نرم افزار اوپن سورس یا متن باز است و برای پوشش دادن آسیبپذیریها و بهبود امنیت، مدام به روز رسانیهای مختلفی برای آن منتشر میشود.
قالبها و پلاگینها نیز مرتباً توسط توسعه دهندگان به روز رسانی میشوند و نسخههای جدیدی از آنها منتشر میشود. این بهروزرسانیهای مداوم و تداخل آنها، یکی از مهمترین مشکلات وردپرس محسوب میشود.
پلاگین یا افزونهها به شما کمک میکنند تا ویژگیهای دلخواه خود را به وبسایت اضافه کنید. با این حال هر کدام از افزونهها ممکن است مشکلاتی برای وبسایت شما به وجود بیاورند و باعث تداخل شوند. همچنین افزونههایی که روی وردپرس نصب میشوند، ایمنی سایت را به شدت کاهش میدهند، به همین دلیل باید خیلی مراقب باشید.
برای راه اندازی و اداره سایت وردپرسی، نیاز به خرید هاست و دامنه دارید، که خب هرچند هزینه این موارد ارتباطی با خود وردپرس ندارند، اما برخی از آن به عنوان معایب وردپرس یاد میکنند. البته در خود وردپرس هم بسیاری از افزونهها و قالبهای جذاب، رایگان نیستند و هزینه بر هستند.
حفظ امنیت وبسایت وردپرسی و جلوگیری از حمله هکرها، احتیاج به یک سری اقدامات عملی دارد که حتماً باید بر آنها مسلط باشید و انجامشان دهید. در غیر اینصورت امنیت سایتهای وردپرسی ممکن است در خطر باشد. وردپرس مانند هر سیستم مدیریت محتوای دیگری، یک پکیج است که خوبیها و بدیهای خودش را دارد. درصد بالای کاربران وردپرس نشان میدهد که خوبیهای آن بسیار بیشتر از بدیهای آن است.
دیدگاهتان را بنویسید