انواع مختلف وبسایت برای کسب و کارها از نظر محتوا و نحوه عملکرد
انواع مختلف وبسایت برای کسب و کارها با توجه به نحوه عملکرد و برنامهنویسی آن دسته بندی میشوند. اما وب سایت چیست و انواع آن برای چه اهدافی به کار میروند؟
با دسته بندی انواع وب سایت آشنا هستید؟ به نظر شما انواع وبسایت با توجه به چه مواردی دسته بندی میشوند؟ به طور کلی نحوه عملکرد و برنامه نویسی آن، نوع سایت را مشخص میکند. اما دسته بندیهای ذیل نیز در این مطلب مورد بررسی قرار خواهند گرفت:
- انواع سایت از نظر محتوا
- انواع سایت از نظر کاربرد
- انواع سایت ها از نظر طراحی
دنیای وب بسیار گسترده است. تا به امروز میلیاردها وبسایت در اینترنت راهاندازی شده است و هرکدام از آنها برای به دست آوردن سهمی از توجه کاربران به رقابت با یکدیگر پرداختهاند. نکته قابل توجه در این رقابت، دسته بندی انواع وب سایت است. برای مثال سایتی که به فروش مبلمان میپردازد، رقیب سایتی که خدمات آموزشی ارائه میدهد نیست.
انواع وب سایت فروشگاهی نیز با توجه به محصولی که میفروشند با یکدیگر در رقابت خواهند بود. سایتی که محصولات آرایشی میفروشد با هم صنفان خود رقیب خواهد بود و پیشرفت آن، مانع پیشرفت سایتی که پوشاک زمستانی میفروشد نیست! انتخاب نوع سایت توسط مدیران باید با توجه به اهداف سایت و استراتژیهای بازاریابی انجام شود.
توجه داشته باشید که برخی از انواع وبسایت مثل سایتهای سرگرمی یا وبلاگهای شخصی برای یک شرکت مناسب نیستند و تحقق اهداف بازاریابی با استفاده از آنها دشوار است. در ثانی طراحی سایت شما باید متناسب با نیازهای کاربر صورت بگیرد و امکانات مورد نیاز او را فراهم کند.
برنامهنویسی به بحث تخصصی طراحی سایت و سبکی که برای طراحی و کدنویسی سایت شما استفاده میشود، اشاره دارد و با مشورت با طراح سایت خود و بسته به مهارتهای او، میتوانید بهترین مدل برای برنامهنویسی سایت خود را پیدا کنید. وب سایت استاتیک و وب سایت دینامیک، دو دسته بندی کلی سایت (از نظر برنامه نویسی) هستند.
انواع مختلف وبسایت برای کسب و کارها
با توجه به نحوه عملکرد، وبسایتها را میتوان به دستههای گوناگونی تقسیم کرد. طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شخصی، طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت وکالت، طراحی سایت کاتالوگ، وب سایت اشتراک گذاری عکس، وب سایت اشتراک گذاری ویدیو و … از جمله وبسایتهای مختلفی است که شما میتوانید با توجه به ماهیت کسبوکار خود انتخاب کنید.
وب سایت فروشگاه اینترنتی
در یک فروشگاه آنلاین یا سایت تجارت الکترونیک (eCommerce)، کاربران قادر به خرید محصولات یا خدمات هستند. فروشگاههای اینترنتی خود به انواع مختلفی تقسیم میشوند. نوع اول آنها تولید کنندههایی هستند که محصولات خود را از طریق فروشگاه آنلاینی که متعلق به خود است، به فروش میرسانند.
نوع دوم دقیقاً مشابه فروشگاههای سنتی است و به فروش محصولات تولیدی از کارخانهها یا تولیدیها میپردازند. نوع سوم فروشگاههای اینترنتی معروف به مارکت پلیس هستند، مانند دیجی کالا! در واقع این نوع آنلاین شاپ شبیه به یک بازارچه میباشد که هر فروشندهای در آن محصولاتی را میفروشد.صاحب فروشگاه اینترنتی از هر تراکنش، مبلغی را به عنوان پورسانت دریافت میکند.
وب سایت شرکتی
یک سایت تجاری با هدف عرضه و ارائه محصولات یک شرکت به کاربران و مشتریان احتمالی راهاندازی میشود. شرکتها و کارخانهها برای افزایش برند سازی کسب و کار خود اقدام به طراحی وب سایتهای شرکتی میکنند. در این گونه وبسایتها معمولاً صفحاتی برای معرفی انواع محصولات، بروشورها، تاریخچه تأسیس شرکت، راههای تماس، راهنمایی برای اخذ نمایندگی و … وجود دارد.
داشتن این نوع وبسایت تقریبا برای هر کسبوکاری ضروری است. مشتریان یک شرکت انتظار دارند سایت هر برند، خدمات پشتیبانی نیز ارائه کند. امروزه با افزایش سرسام آور هزینههای تبلیغات محیطی، بسیاری از شرکتها به تبلیغات در بستر اینترنت روی آوردند. زیرا با هزینه بسیار کمتری نسبت به هزینههای تبلیغاتی محیطی، بهرهوری بسیار بیشتری را بدست میآورند.
وب سایت شخصی
امروزه متخصصان در حوزههای مختلف با طراحی وب سایتهای شخصی، تواناییهای خود را ارائه میدهند. از طریق معرفی تواناییهای خود از این طریق، درآمد خود را بالا میبرند. این روزها اینستاگرام محیط راحتتری را برای این کار ارائه میدهد.
هنرمندان، متخصصان و …، با اشتراک تصاویر و ویدیوهای آموزشی، خروجی کارهایشان و محصولاتشان، فروش بالایی داشتهاند. متخصصها علاوه بر انجام پروژههای تخصصی میتوانند اقدام به آموزش در این حوزه کنند.
وبلاگها
وبلاگها معمولاً وب سایتهای بسیار بزرگی هستند. این وب سایتها به شما این امکان را میدهند که به صورت رایگان چیزی شبیه به یک وبسایت را داشته باشید. البته با ساخت یک صفحه شخصی به عنوان وبلاگ، به اندازه یک سایت با طراحی شخصی قابلیت نخواهید داشت. اما با پرداخت هزینه ناچیز (یا حتی رایگان) میتوانید کسب و کارتان را آغاز کنید.
معمولاً در این وبلاگها افراد خاطرات، روزمرگیهای خود و … را مینویسند. باید گفت در دنیا افرادی بنام وبلاگ نویس وجود دارند که درآمد بسیار زیادی را از طریق نوشتن بدست میآورند. وبلاگ نویسها فرم قدیمی اینفلوئنسرها بودند.
وب سایتهای آموزشی
برخی از انواع مختلف وب سایتها وجود دارند که فقط در حوزه آموزشی فعالیت میکنند. این گونه سایتها میتوانند، توسط یک شرکت یا گروه به فعالیت ادامه دهد یا آنکه وبسایت مربوطه به نوعی باشد که افراد مختلف بتوانند در یک حوزه تخصصی و خاص به تولید محتوا بپردازند و دانش خود را با افراد دیگر به اشتراک بگذارند.
آموزش آشپزی، دروس مختلف دانشگاهی و مدارس، حرکات ورزشی، موسیقی، کارهای هنری، برنامه نویسی و بسیاری دیگر از دورهها را میتوانید در این دست از وبسایتها به دست آورید. شما به عنوان آموزش دهنده و یا فراگیرنده میتوانید در این سایتها عضو شوید.
وب سایتهای خبری
سایتهای خبری یا مجلات آنلاین در زمره پرکاربردترین انواع وبسایت به شمار میآیند. هدف اصلی یک سایت خبری، آگاهیبخشی به مردم و به روز رسانی اطلاعات آنها از وضعیت جامعه و رویدادهای آن است.
خبرگزاریهای اینترنتی و مجلات آنلاین میتوانند زمینههای مختلف را پوشش بدهند یا فقط بر روی یک زمینه خاص مثل اقتصاد، سیاست، اجتماعی، فرهنگی، هنری و … تمرکز کنند. یک کسبوکار با راهاندازی سایت خبری مرتبط با محصولات یا خدماتش میتواند علاوه بر معرفی و ترویج برند خود، در صورت کسب بازدیدکننده از طریق تبلیغات نیز درآمدزایی کند.
وب سایتهای شبکههای اجتماعی
امروزه شاید فردی نباشد که با واژه شبکههای اجتماعی آشنا نباشد. این گونه وب سایتها به مردم جهان اجازه میدهند، تا عکسها، ویدئوها، افکار و مطالب خود را با دوستان و دیگران به اشتراک بگذارند. همچنین برای مطالبی که دیگران به اشتراک گذاشتهاند، پیغام، لایک و … بگذارند. سایتهایی نظیر فیس بوک، توئیتر و … از این دست وب سایتها هستند.
وب سایتهای دایرکتوری
در این نوع وب سایتها مشاغل، کسب و کارها، آدرسها، تلفنها و … به صورت حروف الفبا و یا به صورت دسته بندی شده، قرار دارند. شما میتوانید با توجه به حوزه جغرافیایی که انتخاب میکنید، به راحتی مکانهایی را که به دنبال آن هستید را بیابید. و آدرس، شماره تلفن و موارد مورد نیاز مربوط به آن مکان را بدست بیاورید.
وب سایتهای پورتفولیو
سایتهای پورتفولیو در حقیقت یک نمایشگاه آنلاین هستند که در آنها نمونهای از پروژههای موفق شرکت به نمایش گذاشته میشود. کسبوکارها باید به مشتریان بالقوه خود کیفیت کارهای گذشته را نشان بدهند و ارائه نمونه کارهای جذاب و ثمربخش در یک سایت پورتفولیو بهترین ترفند برای جذب مخاطبی است که قصد دارد در یک سازمان سرمایهگذاری کند. ساخت یک سایت مخصوص ارائه نمونه کار چندان دشوار نیست.
وب سایتهای چند رسانهای
سایتهای چند رسانهای شاید در ظاهر برای اهداف سرگرمکننده مناسب به نظر برسند اما ارائه محتوای چند رسانهای که با هدف تبلیغ کسبوکار و معرفی انواع محصولات شرکت تهیه شده باشد میتواند بسیار سودمند باشد.
میتوان از طریق تبلیغات نیز از این سایتها درآمد کسب کرد اما یکی از مهمترین روشهای کسب درآمد در این نوع وبسایت، ارائه محتوا در قالب یک سرویس اشتراکی است. در سرویس اشتراکی، کاربران با پرداخت مبلغ ماهانه یا سالانه قادر به استفاده از محتوای ویدیویی مثل ویدیوهای آموزشی یا محتوای صوتی مثل پادکست هستند.
- وب سایت اشتراک گذاری عکس
سایتهای زیادی وجود دارند که به شما اجازه میدهند تا عکسهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. برخی از این وبسایتها عمومی هستند مانند پینترست و برخی دیگر مانند دریبل مختص گرافیستها میباشد.
- وب سایت اشتراک گذاری ویدیو
انواع مختلف وب سایتها با توجه به حوزههای تخصصی و عمومی برای اشتراک گذاری ویدئو وجود دارند. نمونه خارجی آن یوتیوب و نمونه داخلی آن آپارات میباشد. در سایت یوتیوب شما میتوانید فیلمهای مختلفی را آپلود کنید.
اگر این فیلمها مخاطبان زیادی را جذب کنند بابت هر بار تماشا کردن ویدیوی شما توسط مخاطبان، مبلغی به حسابتان واریز میشود. به این معنی که امروزه افرادی تنها با تولید فیلم و اشتراک گذاری آنها در یوتیوب درآمدزایی میکنند و به آنها اصطلاحاً یوتیوبر میگویند.
انواع سایت از نظر برنامه نویسی
- وب سایت های استاتیک یا ثابت (Static Website)
- وب سایت های دینامیک یا پویا (Dynamic Website)
- درگاه یا پرتال (Portal)
- وب سایت های مجهز به سامانه مدیریت محتوا (Content Management Systems)
دیدگاهتان را بنویسید